Joustoluotto kattaa rahantarpeesi niin nyt kuin tulevaisuudessakin. Se on jatkuvasti käytössäsi siltä varalta, että tarvitset yllättäen lainaa. Kiteytettynä joustoluotto on tili, jolta voit nostaa rahaa milloin haluat. Maksat lainaa takaisin tilille joka kuukausi ainakin minimilyhennyksen verran. Takaisin tilille maksettu laina on uudestaan käytössäsi. Voit käyttää joustoluottoa tällä tavoin jopa useita vuosia ilman, että sinun tarvitsee hakea uutta lainaa.

Jos olet kiinnostunut joustoluotosta, sinulla on paljon vaihtoehtoja, mistä valita. Yksi näistä on Joustotilin joustoluotto, joka tarjoaa ilmaiset nostot niin uusille kuin vanhoillekin asiakkaille. Joustotilin joustoluotossa on 100 – 4000 € luottoraja. Voit hakea Joustotilin joustoluottoa tästä.

Joustoluotto heti käyttöösi

Joustoluotto on erittäin kätevä laina silloin, kun tarvitset rahaa heti ja mahdollisesti myös myöhemmin. Se voidaan myöntää sinulle minuuteissa hakemuksen lähettämisestä ja hakemuksia otetaan vastaan viikon jokaisena päivänä. Kun avaat täysin uuden joustoluoton, sen täytyy kuitenkin tapahtua noin aamuseitsemän ja iltayhdentoista välillä. Tämä on saneltu laissa, eli poikkeusta tähän et tule löytämään.

Kun sinulla on jo käytössäsi joustoluotto, voit tehdä nostoja omalta joustoluottotililtäsi kellon ympäri. Tällöin yöaika ei siis ole este. Nostamasi rahat ovat tililläsi yleensä reaaliaikaisesti, eli heti noston jälkeen. Pieniä poikkeuksia tähän tosin saattaa ilmetä, sillä pankillasi on merkitystä asiassa: jos sinulla on tili pienessä pankissa tai S-Pankissa, siirtoon saattaa mennä muutamia tunteja tai jopa päivä tai pari. Joustoluottosi ohjeista löytyy tarkat tiedot siitä, kuinka nopeaa rahansiirtoa sinun sopii odottaa.

joustoluotto netistä

2000 € joustoluotto on suosittu pienlaina

Lähes kaikki pienet, alle 2000 € netissä myönnettävät lainat ovat joustoluottoja. Vaikka haetkin esimerkiksi 100 € lainan, sinulle voidaan silti myöntää 2000 € joustoluotto. Osalle lainaajista tämä suurempi lainasumma on iloinen yllätys, mutta toisille se ei taas sovi: lainaa kun helposti tulee nostettua yli alkuperäisen tarpeen, kun sitä kerran on niin helposti tarjolla.

Joustoluottoja tarjoavat niin netissä toimivat rahoituslaitokset kuin perinteiset pankitkin. Esimerkiksi Nordean joustoluotto on suosittu pankista haettava luotto. Uusia joustoluottoja tulee markkinoille tasaiseen tahtiin. Uudet joustoluotot toimivat samalla tavalla, kuin tässä kuvailemamme joustoluotot.  

Edullinen joustoluotto – et maksa turhasta

Joustoluoton kohdalla puhutaan aina sen edullisuudesta, koska maksat vain nostamastasi lainasummasta. Se onkin hyvä mainita, sillä juuri tämä ominaisuus tekee joustoluotosta niin kätevän varakassan pahan päivän varalle sekä oivan lainan sellaisiin tilanteisiin, joissa et ole täysin varma tarvitsemastasi lainasummasta. Mutta mitä se oikein käytännössä tarkoittaa ja miten se eroaa tältä osin perinteisestä lainasta? Katsotaan sitä seuraavaksi.

Edullinen joustoluotto

Esimerkki joustoluoton edullisuudesta

Kuvitellaanpa tilanne, jossa tarvitset 3000-4000 € lainaa, mutta et ole vielä aivan täysin varma tarvitsemastasi lainasummasta. Arvelet, että tarvitset ensin 3000 € ja jonkin ajan kuluttua loput 1000 €. Haluat hakea varmuudeksi 4000 € lainan heti kerralla ettei sinun tarvitse kohta puoliin hakea uudestaan lainaa ja maksaa mahdollisia avausmaksuja kahteen kertaan.

⇒ Otetaan ensin esimerkiksi perinteinen laina eli kertalaina: haet ja saat lainaa 4000 €. Se siirretään kokonaan tilillesi myönteisen lainapäätöksen jälkeen. Koko lainasumma alkaa välittömästi kasvaa korkoa. Vaikka tarvitsetkin ensin vain 3000 €, maksat kulut 4000 € lainasta, koska sellainen on sinulle myönnetty ja siirretty tilillesi. Jos myöhemmin huomaat, että pelkkä 3000 € laina olisi riittänyt, olet maksanut kuluja jo jonkin aikaa turhaan liian isosta lainasta.

⇒ Entäpä sitten joustoluotto? Sinulle myönnetään 4000 € joustoluotto, ja saat luottotilin käyttöösi heti hyväksynnän jälkeen. Nostat joustoluottotililtäsi 3000 € omalle tilillesi. Jos joustoluottosi on Joustotilin luotto, et maksa nostosta lainkaan kuluja. Korko alkaa kertyä vain nostamastasi 3000 € osuudesta. Joustoluottotilillesi jäänyt 1000 € ei kasvata korkoa, mutta se odottaa siellä valmiina sitä hetkeä, jolloin tulet sitä ehkä tarvitsemaan. Saat nostettua sen tarvittaessa yhtä helposti kuin teit ensimmäisen nostosikin.

Mitä kustannuksia joustoluotosta tulee?

Joustoluottoon kuuluvat lainan normaalit kustannukset eli korko sekä mahdollisesti myös erilaiset lainanhoitokulut. Joustotilin joustoluotossa on erittäin vähän kuluja, sillä se sisältää ainoastaan koron ja mahdolliset lisäpalvelumaksut. Katsotaan nyt kuluja tarkemmin.

Korko

Joustoluotosta maksetaan korkoa niin kuin muistakin lainoista. Ainoana erona on se, että maksat korkoa vain käyttämästäsi lainasummasta, niin kuin edellä antamissamme esimerkeissä todettiin. Tämä johtuu siitä, että joustoluotto on kuin luottotili.  Koroissa on reilua vaihtelua eri lainojen välillä. Kun vertaat eri joustoluottojen korkoja toisiinsa, kiinnitä huomiosi sekä korkoon että vuosikorkoon. Vuosikorko pitää sisällään niin koron kuin luoton muutkin kustannukset.

⇒ Joustotilin joustoluotto on ensimmäisen kuukauden ajan täysin koroton! Tämän jälkeen korkoa alkaa kertyä normaaliin tapaan.

Avausmaksu

Jo ennen kuin saat joustoluoton käyttöösi, joudut ehkä maksamaan avausmaksun. Se voi olla kiinteä summa tai prosenttiosuus.

⇒ Joustotili ei veloita avausmaksua.

Kuukausimaksut 

Joustoluotto voi sisältää kuukausimaksun eli kuukausittain maksettavan kiinteän summan. Sitä voidaan kutsua kuukausimaksuksi tai lainan- tai tilinhoitokuluksi.

⇒ Joustotilin joustoluotossa ei ole kuukausittaisia lainanhoitokuluja. Siinä ei siis ole kuukausimaksua, joka on monissa muissa joustoluotoissa pakollinen maksu. 

Nostopalkkio

Koska joustoluotolta voi nostaa rahaa kuinka usein haluaa – kunhan luottoraja antaa myöden – rahan nostamisesta peritään tyypillisesti nostopalkkio. 

⇒ Joustotilin joustoluotolta suoritat noston aina 0 €. Tarjous koskee sekä uusia että vanhoja asiakkaita.

Lisäpalvelut

Joustoluotot – niin kuin muutkin lainat – sisältävät erilaisia maksullisia lisäpalveluita, jotka auttavat sinua esimerkiksi silloin, kun haluat muutoksia lainan lyhentämiseen. Lisäpalveluihin kuuluvat muunmuassa maksuvapaan kuukauden pitäminen ja laskun eräpäivän siirtäminen. Nämä ovat täysin valinnaisia ominaisuuksia, eli sinun ei tarvitse käyttää niitä, mikäli et koe niitä tarpeelliseksi. Myös sellaiset ylimääräiset toimenpiteet kuten muistutuslaskun lähettäminen lainanlyhennyksesi maksun ollessa myöhässä, ovat maksullisia. Näidenkin kulujen syntymiseen voit vaikuttaa omalla toiminnallasi eli maksamalla lyhennyksen ajoissa, et joudu maksamaan myöskään lisämaksuja.

⇒ Joustotilistä tulee lisäkustannuksia vain siinä tapauksessa, että haluat hyödyntää joitakin Joustotiliin kuuluvia lisäpalveluita. Näitä Joustotilin maksullisia lisäpalveluita ovat esimerkiksi maksuvapaan kuukauden pitäminen tai luottorajan laskeminen. Kustannuksia niistä koituu korkeintaan 20 €/lisäpalvelu. Nämä ominaisuudet ovat kuitenkin sellaisia, että moni lainaaja ei niitä tarvitse koskaan.  

Hae joustoluotto netistä

Vaikuttaako joustoluotto sinun lainaltasi? Joustoluoton voi hakea näppärästi internetistä ilman neuvotteluja pankin kanssa. Riittää, että lähetät nettihakemuksen ja toimitat esimerkiksi sähköpostilla hakemuksen lisäksi pyydetyt liitteet. Jos Joustotilin joustoluotto kiinnostaa sinua, pääset hakemukseen suoraan tästä.